torstai 13. helmikuuta 2014

Työtä ja lepoa

Englannin opetus on edelleen pääosin aikamoista hulabaloota. Ryhmässä on ollut välillä lähemmäs kaksikymmentä oppilasta, joten tuntuu että aina tunnilla on osa, joka ei keskity lainkaan. Ja en vaan ole vielä keksinyt mikä olisi sellaista toimintaa, joka saisi oppilaat motivoitumaan. Erilaiset pelit ja leikit on toiminut parhaiten, mutta levotonta se meno on silti. Etukäteen tosiaan kuvittelin, että tunnilla pystyisin puhumaan lähes pelkästään englantia ja että olisi nimenomaan paljon keskusteluharjoittelua englanniksi, mutta se osoittautui heti alussa mahdottomaksi. Kielitaito ei oppilailla ole vielä niin hyvä, että he ymmärtäisivät mitä puhun. Saa nähdä saanko vielä jossain vaiheessa jonkun oivalluksen tähän liittyen ja keksin mikä tässä tilanteessa toimii vai onko vaan nyt omastakin todellisesta kokemuksesta todettava, että perustavanlaatuisempaa muutosta yleisesti opetusmenetelmiin tai itse asiassa oppimisen mahdollistamiseen täälläkin kolkassa kaivattaisiin. Kovin kokeelliseksi en ole itsekään tuolla ryhtynyt vaan kahlannut läpi opetusmateriaalia netissä ja joistain kirjoista ja koittanut harjoitteita tunnilla. Hieno kokemus siis ehdottomasti päästä näkemään koulutyötä tästä näkökulmasta.

Tällä viikolla lepäilin pari päivää kotona sairastaen. Joku vatsapöpö pääsi iskemään ja veti voimattomaksi, onneksi meni kuitenkin ohi nopeasti. Tänään olin jo takaisin töissä. Töihin palatessa siellä olikin aikamoista tohinaa. Nyt valmistaudutaan jo kovaa vauhtia maaliskuussa alkavaan uuteen lukukauteen. Suurin osa kirjoista käsittääkseni mm. tehdään ja painetaan tuolla itse ja mun tehtävänä on viime päivinä ollut vähän korjailla englanninkirjoja. Töihin mennessä ei oikein ikinä tiedä mitä päivä tuo tullessaa, tekemiset voi vaihtua nopeasti. Aika ei ainakaan käy pitkäksi. Ja asiat täytyy aina tehdä rápido - nopeasti.
Saksalaiset työkaverit
Virvoketta työn lomassa


Tulipa muuten vastaan, että ravintolapäivänä tulevana sunnuntaina näyttäisi Helsingissä olevan Perulaista ruokaa tarjolla Helsingin keskustassa, ihmeessä kokeilemaan, tässä linkki tapahtumaan. Cevicheä, causaa ja chicha moradaa ainakin suosittelen lämpimästi. Chicha morada on mustaherukkamehun väristä juomaa, jota keitellään tummasta maissista sekä muista mausteista ja höysteistä Shamassakin usein virvokkeeksi, ihanaa. Ja täytyykin samaan syssyyn suositella Turussa päin oleileville toista tärppiä ravintolapäiväksi, Reaktoriruokaa Ukrainasta, herkullisia makuelämyksiä kokemalla tulee samalla tukeneeksi kestävän kehityksen opiskelijoiden reissua Ukrainaan ja siellä Tshernobyliin saakka. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti